Mala crna haljina je najžilaviji odjevni predmet svakog ženskog ormara. Preživjela je i nadživjela ljude koji su je nazivali malo dosadnom haljinom, iako je daleko od dosadne. Ako vam u ormaru nedostaje mala crna haljina, onda izbacite cijeli ormar. Ovaj komad u vašem ormaru je apsolutni temelj stila. Ona je osnova i svaka žena bi je trebala imati. Mala crna haljina predstavljala je fenomen našeg odrastanja. Svaka modna TV revija ili modni editorijal isticao bi njenu važnost.

Kada čujemo “mala crna haljina” pomislimo na klasičnu, šik, svestranu i bezvremensku Coco Chanel. Kako se moda razvijala, ona je  postala ključna osoba koja je mogla utjecati na modnu industriju. Njezinom je odlukom je mala crna haljina oživjela i ponovno postala toliko popularna u 20-ima. Godine 1926. Vogue je, u suradnji s Coco, napravio kultni jesenji editorijal kojem je u fokusu bila mala crna haljina.

Ona je savršeni investicijski komad. Kad nije pravilno stilizirana, ponekad se može smatrati malo dosadnom haljinom. Stoga ga s vremena na vrijeme moramo je na različite načine oblačiti i kombinirati  kako bismo joj omogućili da ispuni svoj istinski potencijal.

Najveća prednost autentične male crne haljine je njezina sposobnost prelaska iz dnevnog u noćni outfit. Bez potrebe da se presvlačite, uz vrlo malo prilagođavanja ili dodataka, lako možete iz ureda uskočiti u koktel bar s prijateljicama a da nemate potrebu ići kući da mijenjate outfit. Na primjer, jednostavno uklonite sako koji ste možda nosili preko haljine, dodate malo nakita, možda promijenite cipele i dodate malo boje. Modni dodaci i glamup su ključni za prelazak iz dana u noć u maloj crnoj haljini.

Sad kad ste u nedoumici zgrabite svoju malu crnu haljinu. Odgovara svakoj prigodi bilo da je to kava, posao, sastanak, večera, noćni izlazak i taj popis se nastavlja. Nema na čemu, pronašli ste svoju “miljenicu” i samo treba da je izvadite iz ormara i otresete s nje prašinu.

Ako razmišljaš o kupovini male crne haljine, i tu imamo rješenje.  Pripremili smo za tebe tri različita stila malih crnih haljina i tvoje je samo da pronađeš svoju!

top